Cobertura libe « Gains of Gold » de James Thomas

James Thomas que sorteish « Grains of Gold : An Anthology of Occitan Literature » a las edicions Francis Boutle Publishers. Qu’ei britanic e traductor especializat dens las lengas occitana e catalana. A costat deus trobadors e autes tèxtes medievaus, « Grains of Gold » que presenta au lector anglés, lo ric ensemble de la literatura occitana, de l’Edat Mejana enlà dinc a uei lo dia, en cobrir la Renaissance, lo sègle de las Lutz e la Revolucion francesa, lo Romantisme, Frédéric Mistral e lo Felibritge.

Lo parat d’interessà’s aus ligams enter Occitània e Grana Bretanha dab per exemple las medishas problematicas que viven los abitants deu País de Galas. Lo libe que sortirà en França mes tanben dens lo país d’origina de l’autor, Joan-Nadau Commères de Ràdio País que’s demanda quin responeràn los anglés ad aquesta auhèrta literària.

 

Laisser un commentaire