Fòto LS

Dempuèi ara un parelh de setmanas, una revista literària batejada «  Diu Negre  » es presenta sul net e sus Facebook.

Aquela revista per vocacion de recampar d’escrits en occitan de sciéncia-ficcion, fantasia, fantastic e policièr. Tira son nom del títol del roman de sciéncia-ficcion « Lo retrach dau dieu negre » de Joan-Frederic Brun, obratge publicat cap a la fin de las annadas ochanta. Lo fondator e cap-redactor de la revista, Remèsi Bòi, formator en lenga occitana pel Bearn, n’a volgut far un mèdia participatiu. Cadun pòt prepausar de tèxtes que seràn corregits per la còla editora que se farà aprovar la correccion per l’autor en escambi.

Lo sénher Bòi balha sas motivacions per crear la revista « Diu Negre » au micrò de Joan-Nadau Commères de Ràdio País :

La Setmana qu’entervistè tanben au joen fondator deu site internet, que podetz descobrir lo reportatge ací : http://lasetmana.fr/fr/entry/una-e-revista-de-sf-en-occitan-audio