Axe

Es malaisit de creire. Mas es un fach scientific: una còla de fisicians de divèrsas universitats dels Estats Units, Japon e China, a pogut crear un fluid amb massa negativa. Las sieunas caracteristicas, publicadas en un estudi al jornal Physical Review Letters, son totalament contràrias a las de la massa positiva.

Segon la sciéncia, ipoteticament, la matèria pòt aver una massa negativa o positiva cossí o fan las cargas electricas. Normalament se pensa pas en aquò e la nòstra vida jornalièra solament nos permet detectar la massa positiva que ne parlèt ja Isaac Newton en la sieuna Segonda Lei de la Fisica. Segon aquesta, una fòrça es parièra a la massa d’un objècte segon la sieuna acceleracion. Aquò dich d’una autra manièra vòl dire que se butam un objècte, aqueste accelerarà en la direccion de la fòrça emesa. Mas aquò se debana pas aital en la massa negativa.

Tà léger la seguida, rendetz-vos suu site Sapiéncia.eu !