FORET-TALAIA-DALCUDIA-BALEARE-géophoto-JCTB

Aprés lo COP 21 de 2015 se pòt pas dobtar que i a agut un cambi per rapòrt a çò que se debanèt a Copenaga. Un acòrd global complèx dels païses presents, amb lors caps d’estat o de govèrn qu’an fach que lo desfís del cambi environamental (G.E.S.) siá pas mai un paramètre considerat coma secondari. De fach, França e las sieunas regions son ara de vectors de defensa environamentala a escala mondiala.

Divèrses conselhièrs de divèrses païses de las Nacions Unidas preparèron ja pendent l’an 2015 17 tòcas globalas per los desvolopament sostenible de las ressorças de l’aiga, la gestion e la proteccion contunha dels ecosistèmas marins e costièrs e la produccion d’energias renovablas, en tot saber que las Nacions Unidas pensan que la populacion urbana mondiala arribarà als 5 miliards de personas. Es en aqueste contèxt e esperit que s’es instaurada la coneguda Agenda 2030 e d’autras fuèlhas de rota.

Tà léger la seguida, rendetz-vos suu site Sapiéncia.eu !