tarn-1

Lo riu Tarn, un dels afluents mai grands de Garona, poiriá èsser tanben nomenat lo “Rio Bravo” per las sieunas gòrjas espectaclosas. Aquestas gargantas son cavadas per la ribièra amb una vegetacion frugala e fòrça umida. De naut es los Causses mai mediterranencs, secs, tipics del territòri dels causes occitans. Lausat dempuèi los trobadors, las aigas de Tarn, serpentejan fins a trobar las aigas mai quietas d’un riu gascon mai grand encara, Garona.

Tot comença a mai de 1575 mètres de nautor, Tarn davala las Cevenas d’un biais afogat. Es ailà qu’encontra divèrses afluents mai pichons. Pus luènh comença d’i aver de canhòns formats per la desparietat del nivèl de l’aiga pendent tot l’an. Aital, lo paisatge comença d’èsser rufe e al còp espectaclós, magnific. Los vilatges que trobarem son luènhs los unes dels autres e totjorn prèp del riu. Vòlon aital demostrar que lo territòri que i a mai naut, los Causses, es fòrça mai sec e mens agradiu. De mai los abitants d’aqueste territòri aiman plan lo riu.

Tà léger la seguida, rendetz-vos suu site Sapiéncia.eu !