IMG_4434

Uei qu’ei lo dia deu hestenau deus mainatges d’Hestiv’Òc. Lo hestenau qu’estó organizat peu professor d’occitan, Bertrand Pemouillé. Que comencè ger ser dab un talhèr d’iniciacion a las chancas, on David anè har un torn. Au matin, a l’entrada deu vilatge deu hestenau, un talhèr de dança. Animat peus Menestrèrs Gascons. L’associacion que la coneishem mes qu’ac cau raperar taus qui n’ac coneishen pas, qu’ei ua associacion paulina qui perpausa tot au long de l’annada cors de formacion en musica, dança e canta, estagis, animacions, e bals.

IMG_4433

Katy Rambaud qu’ei professora de dança aus Menestrèrs e qu’animè lo talhèr, que l’escotam :

 


Hestenaudeusmainatges_condesPierreVidal2 Pierre Vidal, Contaire

Lo talhèr de dança qu’estó seguit per un momentòt (d’ua òra totun) de condes dab lo Pierre Vidal. Lo condaire qu’ei de Laruns, e que vienó peu purmèr còp condar dens l’encastre deu hestenau. Qu’estó qu’ac podem díser ua beròja escaduda puish a qu’un 20at de pichons dab los pairs qu’estón captivats per las istòrias de Pierre Vidal, e que demorèn dinc au cap ! Çò qui sembla estar inabituau, pr’amor las annadas passadas, aquestes talhèrs que’s debananavan ací a la plaçòta Aragon, jos un capitèu, e que hasèva calor la màger part deu temps, deu còp lo monde que passavan mes ne demoravan pas. A l’estadi Tissié, l’endret qu’èra propici a l’exercici, qu’èran plaçats a l’ombre e tot.

Pierre Vidal que nse’n digó mei sus la soa vienuda :