e22f46555029abd9cd7908c4cbbd110c-300x228

Boy (Drolle) foguèt lo nom d’un can famós pendent la Guèrra Civila Anglesa. Un canhòt canichon (Pudelhund), Boy foguèt nascut en Austria en 1638 e foguèt donat coma present al prince Rupert, nevot del rei d’Anglatèrra Carles I. Boy foguèt tot blanc, lo primièr Pudelhund jamai vist pels angleses. Car, tre son oncle se trobèt en dificultats politicas, lo prince arribèt en Anglatèrra afin de l’ajudar, e Boy l’acompanhèt.

La guèrra s’esclatet en 1642, quand Charles levèt son estandard a Nottingham, contra lo parlament a Londres. Fins a 1644, l’annada de sa mòrt, Boy lo fidel acompanhava son mestre Rupert als camps de batalha.

Los angleses de las armadas parlamentarias eran puritans, plan susceptibles ais supersticions; avián jamai vist una canissa, especia desconeguda en Granda Bretanha.

tà léger la seguida, rendetz-vos sus Sapiencia.eu !