cave14

Es una descobèrta mai qu’estonanta. La sciéncia a pogut confirmar que la descripcion mai anciana jamai facha per l’èsser uman d’una erupcion volcanica se tròba en Occitània. En la balma preïstorica de Chauvet. Los arqueològs qu’an descobèrt las pinturas afirman qu’aquelas an mai de 36.000 annadas.

E òc. Son d’imatges de volcans en erupcion, pintats en roi sus blanc e maugrat que ja foguèron descrichas en 1994 es ara que las imatges an trobat un sens. Fins uèi lo jorn las imatges mai ancianas de volcans èran estadas trobadas en Çatalhöyük, en Anatolia, e an una edat de prèp de 8.000 ans.

La confirmacion del sens d’aquelas imatges venguèt après poder confirmar scientificament que i aguèron plusors erupcions volcanicas a l’airal del Bas Vivarés fa entre 30.000 e 40.000 ans e pendent aquel periòde de temps la balma de Chauvet ja èra abitada per d’umans. La datacion amb carbòni de las illustracions que i a al torn d’aquelas imatges es estada confirmada qu’a una edat parièra.

Tà léger la seguida, rendetz-vos sus Sapiencia.eu !