mart2

La composicion basica de l’atmosfèra de Mart, amb un 96% de dioxide de carbon, es un scenari ideal per crear una atmosfèra ont los umans pòdon viure amb l’ajuda de la descomposicion de plasmas. Aquesta seriá la posicion d’un grop de scientifics que defend l’utilizacion d’aquela tecnologia per crear un nòu mond en Mart.

Segon la còla scientifica qu’a estudiat aquel afar, la produccion locala d’oxigèn en la planeta roja poiriá ajudar e plan de solucionar la granda problematica que seriá balhar oxigèn a Mart. La despensa de combustible en naus espacialas que van e venon de la Tèrra per menar a Mart oxigèn es encara uèi un problèma de las grandas qu’arrèsta l’umanitat de viatjar a Mart per colonizar la planeta.

Mas, dison aquel grop de scientifics – qu’an publicat lor estudi al numeric Plasma Sources Science and Tecnology -, l’atmosfèra de Mart es facha en un 95,6% de CO2, argon (1,91%) e nitrogèn (1,9%) entre d’autres gases. E lo CO2 pòt èsser transformat a monoxid de carbon (CO).

“Cal enviar una mission tripulada a Mart. Aquò serà un pas de gigant en l’exploracion espaciala – çò diguèt Vasco Guerra, de l’Universitat de Lisbona -. La transformacion de CO2 amb de plasma es de mai en mai utilizada en la Tèrra. Utilizar aquela tecnologia solucionariá fòrça problèmas tanben aciu en la Tèrra pr’amor de la produccion qu’encara i a d’energia solara e lo cambi environamental”.

Tà léger la seguida, rendetz-vos sus Sapiencia.eu !