133429_web

Arriba una notícia mai qu’alarmanta d’Africa Centrala. Un nòu estudi confirma un declin mai grand del 81% de l’elefant de bòsc dins lo Pargue Nacional de Minkébé, en Gabon. Segon aquestas donadas, mai de 25.000 elefants de bòsc aurián estat tuats pels braconaires e en dètz ans. Aquò fa preveire la desaparicion totala d’aquela espècia al Gabon – amb mai del 50% de la populacion totala de l’espècia – abans de 2027.

L’estudi es estat realizat per una còla de l’Universitat de Duke amb John Poulsen, professor d’ecologia tropicala coma cap. E las donadas son inquietantas. La populacion d’elefants de bòsc – la tresena mai pichona espècia d’elefant african – auriá patit un declin d’entre 78% e 81% al pargue Minkébé de Gabon. Aquò balha fòrça pauc temps per la subrevivenca de l’espècia. Un fach alarmant.

“Avèm pogut confirmar que mai de 25.000 elefants de bòsc son estats mòrts per de braconaires al Pargue Nacional de Minkébé – çò diguèt John Poulsen -. La populacion actuala d’aquela espècia representa mai del 50% de la sieuna populacion totala en Africa Centrala. Demora fòrça pauc temps se volèm pas la sieuna desaparicion”.

Tà léger la seguida, rendetz-vos sus Sapiencia.eu !